Dress for Success helpt mensen aan de juiste outfit voor hun sollicitatiegesprek.

In de mooie vestiging van Dress for Success in Amsterdam overhandigde Edwin van Merriënboer van Axians, namens de VINCI Foundation NL, de cheque aan Corina Koekenbier en Marco Oskam van Dress for Success voor ICT apparatuur.

In 2019 heeft Dress For Success Amsterdam 1100 kleedsessies verzorgd, waardoor een groot deel van de cliënten uit de bijstand/armoedegrens kwam en uitzicht op (financiële) zelfstandigheid kreeg.

Dress for Success doet dit door het gratis verstrekken van kleding aan mensen die aanwijsbaar op weg naar werk zijn. Circa 70% van de cliënten vindt na de kleedsessies ook daadwerkelijk werk. Het zelfvertrouwen dat men krijgt van een mooie, nieuwe passende outfit is belangrijk voor een goede eerste indruk bij een sollicitatie of een pitch.

De cliënten worden geholpen door stylistes (vrijwilligers) die behoudens kledingadvies ook advies geven over solliciteren. En het allerbelangrijkste wat ze doen is mensen zelfvertrouwen geven.

Project ICT Middelen
Om in de komende jaren nog meer mensen te kunnen helpen is het belangrijk voor Dress for Success zich verder te professionaliseren en daarvoor ontbreekt op dit moment een goede ICT infrastructuur en computers. VINCI Foundation NL ondersteunt deze aanvraag van harte.

Corinna Koekenbier van Dress for Success: “Wat een fantastische donatie hebben wij ontvangen van de VINCI Foundation NL! Het aanschaffen van ICT infrastructuur en computers lag ver buiten ons bereik. Nu kunnen wij echt grote stappen maken qua professionaliseren. A dream comes true.”

Elk project van de VINCI Foundation NL wordt ook ondersteund door een medewerker en voor dit project zijn dat er zelfs twee: Frank Verhoog en Timon Faber, zij zijn allebei HR Business Partners bij business units van Axians.

Frank Verhoog: “Dress for Success maakt echt het verschil met hun aanpak om mensen weer terug te laten stromen naar de arbeidsmarkt. Zowel Timon als ik krijgen hier echt energie van. Samen gaan we de vrijwilligers bij Dress for Success ondersteuning geven, zodat ze de klanten nog meer sollicitatietips en het benodigde zelfvertrouwen mee kunnen geven bij hun sollicitatiegesprekken.”